NIEUWSARCHIEF


18-06-2010

Opening Elisabeth Plantsoen

Het Elisabeth plantsoen te Culemborg is op 18 juni 2010 feestelijk opengesteld voor de bewoners uit de omgeving

Anne de Vries, president der Protectoren van het Elisabeth Weeshuis, heeft het Elisabeth Plantsoen officieel geopend. Het Elisabeth Weeshuis heeft de totstandkoming van het fraaie park bij het woon-zorgcomplex BonVie mogelijk gemaakt en ontwikkeld. De omringende bewoners zijn betrokken bij de aanplant en het beheer van het sierplantsoen en de dieren in het park.

 

Het park, ontworpen door Brons + partners, is voor iedereen vrij toegankelijk en is bedoeld als ontmoetingsruimte voor jong en oud. Een rolstoelvriendelijk pad en twee bruggen verbinden drie verschillende 'eilanden' omgeven door water met elkaar.

Het natuureiland kent natuurvriendelijke oevers, een steiger en diverse Berken, die met hunne witte stammen fraai afsteken tegen de bruine wand van het Bon-Vie gebouw. Het parkeiland kent een reeks taluds, diverse siertuinen, een volière en speel- en bewegingstoestellen voor jong en oud.

Het derde eiland refereert aan de vroegere hoogstamboomgaard, hierin ligt een konijnenheuvel.

 

Op de projectpagina Elisabeth Plantsoen vindt u meer informatie, afbeeldingen en foto's.


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024