U kunt dit formulier gebruiken om een reactie of opmerking te geven.

Email *


Vraag / opmerking *


Verzenden

NIEUWS


12-06-2013

Ontwerp begraafplaats Ouddorp

Brons en partners heeft voor de gemeente Ouddorp een nieuwe begraafplaats ontworpen met een landschappelijke en natuurlijke inrichting.

Bijzonder in het ontwerp is dat het zowel inspeelt op de bestaande cultuurhistorisch landschappelijke waarden als ook ruimte geeft aan natuurontwikkeling passend bij het binnenduinlandschap. De beplantingsstructuur is geent op het ter plaatse voorkomende Schurvelingen landschap met een haaks op elkaar staande beplantingsstructuur. De nieuwe natuurontwikkeling krijgt vorm in een centrale duinvallei, welke tevens rust uitstraalt. Het ontwerp is de resultante van een samenwerking met het Zuid-Hollands landschap,  De Vereniging voor Natuur en landschap Goeree-Overflakkee en de gemeente. Alleen de actuele grafvelden kennen een intensief beheer, waardoor de uitstraling van de begraafplaats, welke is bedoeld voor de komende 50 jaar, overwegend natuurlijk is.


Zie voor nadere informatie de projectpagina Ontwerp begraafplaats Ouddorp.


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024