NIEUWSARCHIEF


23-04-2012

ondertekening van het Tracébesluit Omlegging A9

Landschappelijke inpassing omlegging A9 een feit door de ondertekening van het Tracébesluit Omlegging A9 Badhoevedorp van de minister van I en M

    

 

 

Op 23 april heeft de Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het Tracébesluit Omlegging A9 Badhoevedorp ondertekend. Met de omlegging wordt de leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit in Badhoevedorp en de doorstroming op de A9 verbeterd. De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet langer dwars door Badhoevedorp maar eromheen.

 

Brons + partners heeft i.s.m. Witteveen + Bos gewerkt aan de landschappelijke inpassing die hand in hand gaat met de omlegging van de A9. De uitdaging voor deze inpassing is geweest om in te spelen op de te verwachten ontwikkelingen rondom het nieuwe tracé.

De inpassing omarmt het poldergrid van de Haarlemmermeer als onderlegger waarbij de belangrijkste structuurlijnen ruimtelijk versterkt worden om als duurzaam kader te dienen voor toekomstige ontwikkelingen. Het inpassingsconcept is gebaseerd op een ingetogen wegontwerp, die als smalle lijn in de polder ligt. Ter hoogte van de verkeersknooppunten is juist gekozen voor een uitbundiger karakter waarbij oerhollandse thema's zoals dijkjes, water, bomengrid en de bollencultuur de reiziger (over de weg en door de lucht) laten kennismaken met Nederland. 

 

 

 

 

 

 


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024