NIEUWSARCHIEF


09-11-2011

Woonwijk Hoornseveld, Zaandam op de schop

Op 19 oktober jl. is een inloopavond van de wijk Hoornseveld geweest over de aanstaande rioolwerkzaamheden en de herinrichting van de openbare ruimte.

De grote hoeveelheid belangstellenden voelde zich erg betrokken bij de ondergrondse en bovengrondse werkzaamheden.

 

Brons + partners landschapsarchitecten is bij de plannen betrokken als ontwerper van de openbare ruimte in opdracht van de gemeente Zaanstad.

 

Voor het Hoornseveld is zij uitgegaan van de groene identiteit van de wijk met haar kenmerkende en krachtige lijnenspel in de vorm van aanwezige lanen. De laanstructuren in de wijk blijven behouden en waar nodig herstelt en/of versterkt, waarbij elke straat een eigen kenmerkende soort heeft. Daarnaast kan het groene karakter van de wijk nog verder versterkt worden door bomen in het profiel aan te brengen in de noord-zuid lopende wegen op een dusdanige wijze dat parkeren en beplanting hier hand-in-hand gaan.

 

Door middel van het toe te passen assortiment bomen kan niet alleen de groenstructuur binnen de wijk versterkt worden maar ook de seizoensbeleving in de openbare ruimte van Hoornseveld.

Bepaalde straten zullen in het voorjaar een accent krijgen met voorjaarsbloeiende bomen en enkele vlakken met bollen. De bomen in de noord-zuid lopende straten zullen de wijk in de herfst een kleuraccent geven.

       


« terug
Brons + Partners Landschapsarchitecten bv - Everwijnstraat 9 - 4101 CE Culemborg - T: (+31)345 534 765 - E info@bronsenpartners.nl - © 2024